Bewust lekker wonen voor elke leeftijd

bewust-wonen-artikelDe gemeente Renkum heeft in oktober 2016 de Bewust Wonen krant uitgebracht. Met de krant wil de gemeente haar inwoners informeren over de mogelijkheden van duurzaam en veilig leven. Maar ook hoe mensen hun woning kunnen voorbereiden op de toekomst, zodat ze langer thuis kunnen blijven wonen. Precies daarover heb ik een artikel voor de krant mogen schrijven. Het is geplaatst onder de titel ‘Bewust wonen op elke leeftijd’. Hopelijk heb ik mensen ermee kunnen inspireren om verder na te denken over hun woontoekomst. Voor die mensen in de gemeente Renkum die meer willen weten heeft de gemeente het informatieboekje ‘Bewust wonen, 100 tips en meer’ beschikbaar. Ook is er de Gelderse Huistest, een online woningtest die inzicht geeft in de verbeterpunten van de woning, afgestemd op de wensen en mogelijkheden van de bewoners. En als mensen behoefte hebben aan een persoonlijk gesprek, dan kan men via het Sociaal Team een bezoek aanvragen van een vrijwillige woonadviseur.