Leidraad langer zelfstandig wonen

Kennisplatform voor iedereen die meer wil weten over langer zelfstandig wonen

In opdracht van de provincie Gelderland
Jaar 2016

Zo lang mogelijk zelfstandig in je eigen huis blijven wonen. De rijksoverheid stimuleert het, gemeenten faciliteren het en de meeste bewoners willen het zelf ook graag. Tien jaar lang ondersteunt de provincie Gelderland nu de keuzevrijheid om thuis te kunnen blijven wonen, door financiële (investerings)bijdragen, procesondersteuning en het delen van kennis.

Hoogste tijd om al die initiatieven samen te brengen in de Leidraad langer zelfstandig wonen. Deze nieuwe website is een bron van kennis en ervaring onder het motto: afkijken mag. Graag zelfs. Want alle gemeenten, woningcorporaties, zorginstellingen, welzijnsorganisaties en (vrijwillige) woonadviseurs die aan de slag zijn gegaan met zelfstandig thuiswonen hebben hun successen met vallen en opstaan geboekt. 

integrale-samenwerking

De website Leidraad langer zelfstandig wonen is in opdracht van de provincie Gelderland gemaakt door Spectrum, partner met elan en Verkroost Advies. Met dank aan de vele enthousiaste mensen, die hun kennis, ervaring, successen én valkuilen wilden delen. Wij wensen u veel inspiratie toe!

Beschikbaar voor iedereen die meer wil weten over: Passend wonen, Zorg in beeld, Samenzelfredzaam, Communicatie en Proces & Samenwerking.
Op de website komen onderwerpen als woningaanpassing en woontechniek, zicht op de zorgvraag en zorgvastgoed komen aan bod. Evenals zelfredzaam en veilig wonen met dementie, preventie, sociale netwerken en effectieve communicatiemiddelen en -methoden.